De gemeente meet deelgebied Groot Vennep met drone

Op 9 of 10 november vliegt de gemeente met een drone over deelgebied Groot Vennep. Dit gebeurt tussen 8.30 en 17.00 uur. Met de drone meten we Groot Vennep en maken we filmopnames.

Een drone is een klein vliegend object in de lucht. De piloot bestuurt de drone vanaf de grond. Hij/zij mag dit doen namens de gemeente. Het bedrijf is speciaal bevoegd om dit te doen en heeft rechtstreeks contact met Schiphol wanneer wel of niet met de drone mag worden gevlogen.

Vroeger deed de gemeente dit werk met landmeters. De gemeente was dan meerdere dagen aan het meten. Nu kunnen we dit in een dag doen. We meten met behulp van de drone onder meer hoe groot het deelgebied Groot Vennep is en hoe hoog. Maar ook waar bijvoorbeeld de sloten liggen.    

Het vliegen met een drone is niet gevaarlijk

Maar voor de zekerheid houden een paar collega’s de omgeving van deelgebied Groot Vennep in de gaten als de piloot de drone bestuurt. Om zo eventuele gevaarlijke situaties te voorkomen. Het gaat dan om het gebied tussen de Hoofdweg, de Noordelijke Randweg en Zuidtak Zuidtangent in PARK21. De politie en Handhaving zijn op de hoogte.

Dit kunt u doen

  • Houd zoveel mogelijk afstand van de metingwerkzaamheden door de drone tussen de Hoofdweg, de Noordelijke Randweg en Zuidtak Zuidtangent.
  • Wilt u toch het gebied Groot Vennep op, volg dan de regels van de aanwezige mensen.
  • Een drone kan geluid maken. Vindt u dit geluid vervelend, sluit dan uw deuren en ramen op 9 en 10 november.
  • Wilt u niet gefilmd worden in uw woning of bedrijf, overweeg dan om bijvoorbeeld gordijnen, rolluiken of luxaflex te sluiten.

De gemeente werkt aan PARK21

Een uniek gebied met ruimte voor ondernemen, sport, recreatie, ontspanning en groen. We werken nu toe naar een definitief bestemmingsplan voor PARK21. We verwachten begin 2023 met het bestemmingsplan naar de raad te gaan. PARK21 bestaat uit diverse gebieden waar deelgebied Groot Vennep er 1 van is. Groot Vennep is een gebied van ongeveer 60 hectare, gelegen tussen de busbaan Zuidtangent en de Hoofdweg westzijde. Achter het landgoed Kleine Vennep. In dit deelgebied komt een park met veel water, groen en paden. Een belangrijk onderdeel van het park is een innovatief watersysteem, een verbeterde droogmakerij noemen we dat.

Voor Groot Vennep meten we nu verschillende zaken, zoals nu met de drone. Dit doen we zodat we straks een ontwerp kunnen maken voor dit deelgebied. Hieronder zijn de locaties binnen het toekomstige park in beeld gebracht:

Het plaatje hierboven laat het hele gebied PARK21 zien. Het gebied aangegeven met de  oranje stippellijn is het deelgebied Groot Vennep. 

Het plaatje hieronder is deelgebied Groot Vennep. Het gebied binnen de oranje stippellijn in het bovenstaande plaatje. Over dit gebied vliegt de drone.

 

 

Vorige artikel Volgende artikel