Wethouder Mariette Sedee plant boom van nieuwe windsingel PARK21

Ook een windsingel voor de Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks

Wat is een park zonder bomen? We willen het liefst zo snel mogelijk veel bomen planten in PARK21. Dit kan pas als het bestemmingsplan voor PARK21 definitief is.  

Op sommige plekken in PARK21 is het nu al mogelijk om bomen te planten en dat gebeurt ook. De windsingel die achter het Klimpark21 loopt, gaan we verlengen naar het rugbyveld. De nieuwe rij bomen beschermt zo de rugbyspelers op het veld tegen de soms vervelende zuidwestenwind. 

177 nieuwe bomen

Op vrijdag 2 december plantte wethouder Mariëtte Sedee hier samen met de aannemer de eerste boom. Een wens kwam zo uit voor de rugbyclub die sinds september 2020 in PARK21 zit. In totaal planten we 177 nieuwe bomen achter de rugbyclub.   

Dankzij een subsidie van Rijkswaterstaat kunnen we de windsingel aanleggen. Bij de bouw van de A1/A6 zijn bomen gekapt. Deze moesten op een andere plek terugkomen. Er is in PARK21 hier voldoende ruimte voor.

Meer windsingels

We legden al eerder een windsingel aan in PARK21 achter het Klimpark21 aan de zuidwestzijde. Ook deden we dit bij deelgebied Groot Vennep achter landgoed Kleine Vennep langs de busbaan van de Zuidtangent en de Noordelijke Randweg. 


De nieuwe windsingel beschermt rugbyspelers op het veld tegen de soms vervelende zuidwestenwind. Foto: Danny de Casembroot 

Vorige artikel